header

header

Friday, 14 July 2017

SELAMAT HARI RAYA

Assalammualaikum.

wah...berkurun nampaknya tak datang jenguk sini.
bukan sb lupa.

tapi terikat dgn kerja hakiki...tanggungjawab yg xhabis habis.

harini tergerak hati nak menjenguk..

dah lama sgt rasa tak share aktiviti.
yg sebenarnya memang dah lama tak buat aktiviti pembelajaran dgn anak anak.

rasa bersalah pun ada.

baru ni di sahkan hamil anak ke 3.

lagi la rasa mcm xcukup masa, tangan, fikiran nk fikir...haha

ok lah, kite nak sambung kerja lagi.

selamat hari raya maaf zahir dan batin.

Sunday, 12 March 2017

Perasaan

Dah lama rasa tak menulis di blog.

Jiwa agak kacau.
Terlalu banyak hal dunia nk difikirkan.

Ttg perasaan ni.
Yg tak siapa pernah peduli.

Thursday, 16 February 2017

Wednesday, 28 December 2016

Lelaki : 1 dalam sejuta

Sy pernah jumpa.
Seorang lelaki yg betul2 hargai isteri dia. Tatang macam princess.

Layan isteri dia dgn lemah lembut.
Marah pun tak.
Tengok dia layan budak2, anak sendiri berhalus nya la.

kdg tertnya.
Mcm mn keluarga dia?
Mesti mak ayah dia treat dia mcm tu.

Ternyata betul.

Mak ayah dia layan org sekeliling mcm tu.
Lemah lembut.
Berhalus.

Jd mungkin anak lihat.
Dan terterap dalam minda dan diri anak tu.

Anak puanca rezeki dan rahmat allah swt

Anak.
Asbab rezeki kita melimpah limpah.
Rahmat allah masuk ke dalam rumah.

Tapi...kita masih xsabar dgn anak...kan?

Peluk cium anak dgn kasih syg.
Nak marah.
Istighfar.
Ingat balik saat kita menunggu saat2 kelahiran anak kita.

Betapa kita gembira sgt kan?